Ravitsemus & työ -artikkelisarja
Ravitsemus & työ artikkelisarja avaavaa tuoreita näkökulmia siihen, miten ravitsemus tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia ja arjen toimintakykyä. Artikkelien kirjoittaja Emma Järvensivu on ravitsemustieteen opiskelija Helsingin yliopistossa. Hän työskentelee Satakunnan ammattikorkeakoulussa RAVI-hankkeen työharjoittelijana. Artikkelisarja on julkaistu Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksen verkkosivuilla.
Kuinka kotitoimistolla voi tukea terveyttä ja työkykyä edistävää ravitsemusta?
ihmisentoimintakyky.fi
Tieteelliset julkaisut
Työaikaisen ravitsemuksen parantaminen satakuntalaisten yritysten työkyvyn edistäjänä (RAVI-tutkimus): Satunnaistettu kontrolloitu interventiotutkimus
SEAMK - SAMK - CENTRIA -Tutkimusfoorumi 2025 (s. 930)
Työtehoa lautaselta: Terveyttä ja hyvinvointia työikäisille
Ihmisen toimintakyvyn tutkimukeskus: Kokoomajulkaisu 2024 (s. 7)
Tutkitaan-artikkelit
Uutisia SAMKin ravitsemustutkimuksesta
RAVI-hankkeen ravitsemusasiantuntija Meri Mustakallio piti tutkittaville yli 350 ravitsemusohjauskertaa | ihmisentoimintakyky.fi | 25.8.2025
Kuiturikas ja kasvispainotteinen ruokavalio tukee työkykyä | ihmisentoimintakyky.fi | 19.12.2024
Tutkitaan: Vesi vanhin voitehista | ihmisentoimintakyky.fi | 18.12.2024
Tutkitaan: Ravitsemushoidon kustannusvaikuttavuus | ihmisentoimintakyky.fi | 8.11.2024
Tutkitaan: Hyvä ravitsemus osana mielen hyvinvointia | ihmisentoimintakyky.fi | 29.4.2024
Työikäiset tarvitsevat enemmän ravitsemusohjausta | samk.fi | 17.11.2023
Työtehoa lautaselta: Terveyttä ja hyvinvointia työikäisille | kehittyvaelintarvike.fi | 25.10.2024
”Ravitsemuksella vireyttä työntekoon” – SAMKissa tehdään merkittävää ravitsemustutkimusta | samk.fi | 1.8.2023