Työkykyä ravitsemuksella -verkkokoulutus
Koulutus aukeaa kaikille työikäisille vapaaseen käyttöön perjantaina 14.11.2025.
RAVI-hankkeen Työkykyä ravitsemuksella -verkkokoulutus on kehitetty tukemaan työikäisiä syömään riittävästi, monipuolisesti ja säännöllisesti kiireisenkin arjen ja työpäivän keskellä. Koulutuksen teemoissa perehdytään työikäisten syömisen haasteisiin, ravitsemukseen vahvasti yhteydessä olevien elintapasairauksien ennalta ehkäisyyn, sekä työaikaisen ruokailun mahdollisuuksiin ja sudenkuoppiin. Koulutuksessa annetaan käytännön vinkkejä, joiden avulla voi muokata ja säädellä omaa ruokakäyttäytymistä ja ruokaympäristöä tukemaan paremmin terveyttä ja hyvinvointia.
Voit suorittaa verkkokoulutusta omassa tahdissasi ja palata siihen aina halutessasi. Suorittaminen ei vaadi kirjautumista. Suosittelemme verkkokoulutuksen suorittamista tietokoneella, sillä materiaali toistuu paremmin suuremmalla näytöllä.
Verkkokoulutuksen kahdeksan moduulin kokonaisuus koostuu seuraavista teemoista:
- Ravitsemuksen merkitys hyvinvointiin ja työkykyyn
 - Ravitsemussuositusten mukainen syöminen
 - Säännöllinen syöminen ja aterian koonti
 - Ruoan valinta ja valmistaminen
 - Työaikainen ravitsemus
 - Painonhallinta osana hyvinvointia
 - Elintapasairauksien ehkäisy
 
Verkkokoulutuksen sisältö pohjautuu tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja sen ovat suunnitelleet yliopistokoulutetut ravitsemustieteen asiantuntijat.
					
					
					
					Verkkokoulutuksen tavoite ja hyödyt
Työntekijöille:
- Osaat suunnitella ja arvioida syömistäsi niin töissä kuin kotona.
 - Pystyt ennakoimaan ja ratkaisemaan joustavasti syömiseen liittyviä haasteita.
 - Tunnistat keinoja kehittää työpaikkaasi ja kotiasi ruokaympäristönä.
 - Havainnoit ja ohjaat tehokkaammin omaa ruokakäyttäytymistäsi ja ruoan valintaa.
 - Tiedät, miten ravitsemuksella voi ehkäistä elintapasairauksia, ja edistää terveyttä ja työkykyä.
 - Huomaat arjessasi parantuneen ravitsemuksen vaikutukset työhyvinvointiin ja jaksamiseen.
 
Työnantajalle:
- Työntekijöiden työssä jaksaminen ja työkyky paranee.
 - Työntekijöiden terveydentila kohenee ja sairauspoissaolot vähenevät.
 - Työntekijöiden työhyvinvointi ja työsuoritukset paranevat.
 - Työntekijöillä on keinoja ja itsevarmuutta kehittää työpaikan ruokailumahdollisuuksia ja omaa työaikaista syömistään.
 
