Työkykyä ravitsemuksella -verkkokoulutus
RAVI-tutkimukseen osallistuvat voivat kirjautua verkkokoulutukseen täältä. Tutkittavat saavat kurssiavaimen verkkokoulutusvaiheen alkaessa sähköpostitse. Koulutus aukeaa kaikille vapaaseen käyttöön vuoden 2025 aikana.
RAVI-hankkeeseen suunniteltu verkkokoulutus on kehitetty tukemaan työikäisiä syömään riittävästi, monipuolisesti ja säännöllisesti kiireisenkin arjen ja työpäivän keskellä.
Koulutuksen teemoissa perehdytään työikäisten syömisen haasteisiin, ravitsemukseen vahvasti yhteydessä olevien elintapasairauksien ennalta ehkäisyyn, sekä työaikaisen ruokailun mahdollisuuksiin ja sudenkuoppiin. Koulutuksessa annetaan käytännön vinkkejä, joiden avulla voi muokata ja säädellä omaa ruokakäyttäytymistä ja ruokaympäristöä tukemaan paremmin terveyttä ja hyvinvointia. Koulutus on suunniteltu käsittelemään aiheita kiinnostavalla ja napakalla otteella, ja materiaaleihin on integroitu informatiivisia ja aktivoivia tehtäviä tehostamaan uuden oppimista.
Verkkokoulutuksen materiaaleissa on hyödynnetty ainoastaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja alan asiantuntijoiden aineistoihin pohjautuvaa tietoa, ja koulutuksen sisällön ovat suunnitelleet yliopistokoulutetut ravitsemustieteen asiantuntijat.
Verkkokoulutus pilotoidaan RAVI-hankkeen tutkimukseen osallistuneiden tutkittavien kanssa. Tutkimuksen päätyttyä verkkokurssi on kaikille kiinnostuneille maksutta käytössä RAVI-hankkeen verkkosivuilla.
Verkkokoulutuksen tavoite ja hyödyt
Työntekijöille:
- Osaat suunnitella ja arvioida syömistäsi niin töissä kuin kotona.
- Pystyt ennakoimaan ja ratkaisemaan joustavasti syömiseen liittyviä haasteita.
- Tunnistat keinoja kehittää työpaikkaasi ja kotiasi ruokaympäristönä.
- Havainnoit ja ohjaat tehokkaammin omaa ruokakäyttäytymistäsi ja ruoan valintaa.
- Tiedät, miten ravitsemuksella voi ehkäistä elintapasairauksia, ja edistää terveyttä ja työkykyä.
- Huomaat arjessasi parantuneen ravitsemuksen vaikutukset työhyvinvointiin ja jaksamiseen.
Työnantajalle:
- Työntekijöiden työssä jaksaminen ja työkyky paranee.
- Työntekijöiden terveydentila kohenee ja sairauspoissaolot vähenevät.
- Työntekijöiden työhyvinvointi ja työsuoritukset paranevat.
- Työntekijöillä on keinoja ja itsevarmuutta kehittää työpaikan ruokailumahdollisuuksia ja omaa työaikaista syömistään.